Customer Service – Conditions of Purchase


Vanliga frågor om byten, returer, ångerrätt och reklamationer

 

Allmänna villkor
Vi erbjuder alltid 14 dagars bytesrätt. Det betyder att du har 14 dagar på dig from att du mottagit varan att välja att byta varan till en annan vara. Returnerade varor ska givetvis vara helt oanvända i obruten förpackning.


Byte av vara
Varor som önskas bytas ska givetvis vara oanvända i obruten förpackning. Vill du byta en vara är det fördelaktigt att du först mailar vår kundtjänst info@usvideo.se, så vi kan reservera bytet till dig och att varan inte hinner sälja slut. Du mailar dygnet runt till vår kundtjänst och lämnar där ditt namn, telefonnummer, ordernumret samt att det gäller ett byte och önskad bytesvara. Inom någon dag kommer vår kundansvariga kontakta dig. Varan ska vara oanvänd i obruten förpackning.

Efter du kontaktat kundtjänst skickas en retursedel till dig via mail. Fyll i retursedeln och posta varan tillsammans med retursedel till angiven adress. Observera att vid byte står du själv för returfrakten. När vi väl mottagit returen skickar vi dig din nya vara. Obs, det kan ta upp till ett par veckor innan den nya varan skickas ut.

Observera att inga varor bytes under förutsättning att det rör sig om en reklamation.


Reklamation
Om en vara gått sönder mailar du dygnet runt till vår kundtjänst info@usvideo.se och där lämnar ditt namn, telefonnummer, ordernumret samt vad felet avser. Inom någon dag kommer våra kundansvariga kontakta dig. Därefter fyller du i retursedeln som du får på mail. Vi skickar sedan ut en förbetald frakthandling till dig som du använder för att returnera den felaktiga varan tillsammans med returformuläret till oss. När vi väl mottagit reklamationen skickar vi en ny vara, alternativt återbetalar dig pengarna om likvärdiga varor inte finns tillgängliga hos oss. 

 

Ångerrätt
Enligt lag (2000:274) om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal har Du rätt att ångra köpet och frånträda avtalet inom 14 dagar från den dag Du tog emot varan.

Returnerade varor ska givetvis vara oanvända i obruten förpackning. Ångerrätten gäller dock inte reavaror. Denna rätt gäller ej heller sexleksaker eller underkläder av hygieniska skäl samt DVD-flmer där förpackningen är bruten. Outlösta paket omfattas inte heller av ångerrätten. Tillvägagångssättet för Ångerrätten är densamma som för både bytes- och reklamationsrätten.

Vid återköp skall kund ersätta US Video´s fraktkostnader. Överstiger återköpets värde 500 kr exklusive moms utgår en återköpsavgift på 7% av ordervärdet, dock lägst 45 kr plus moms. Fraktkostnad och återköpsavgift belastar kundens tillgodohavande hos US Video eller faktureras separat.

 


Frågor och svar


Frakt
Fråga
: Vad kostar frakten?
Svar:
Frakten är 85kr inom Sverige och 180kr utanför Sverige. Om varan finns på lager skickas den normalt inom en dag från att beställning görs.


Allmänna villkor
Fråga
: Vad har ni för bytesrätt?
Svar:
Vi erbjuder alltid 14 dagars bytesrätt. Det betyder att du har 14 dagar på dig fr.o.m att du mottagit varan att välja att byta varan till en annan vara. Detta är förutsatt att du inte använt varan och att den returneras i oskadat skick i obruten förpackning. Av hygieniska skäl, kan du inte returnera några produkter i vårt sortiment av sexleksaker och underkläder. Vid byte skall inköpsdatum samt ordernummer anges.

Vid retur eller byte av varor betalar du själv returfraktkostnaden. Om det däremot rör sig om en reklamation på grund av skadad vara eller att vi expedierat fel vara står vi för returfrakten.
OBS! Vi återbetalar ej den ursprungliga fraktkostnaden. En återköpsavgift kan tas ut, se mer under punkten ångerrätt ovan.
 

Byte av vara
Fråga:
Hur gör jag om jag vill byta en vara?
Svar:
1. Maila alltid Kundtjänst inom 14 dagar på info@usvideo.se om du vill byta en vara så att vi kan reservera den nya varan åt dig. Om du inte gör detta riskerar du att det du vill ha tar slut innan vi hinner registrera bytet. Du mailar dygnet runt till vår svarsservice och där lämnar ditt namn, telefonnummer, ordernumret samt vad ärendet avser. Inom någon dag kommer vår kundansvariga att kontakta dig.
2. När du pratat med Kundtjänst fyller du i returformuläret som du får mailat från oss.
3. Skicka tillbaka varan tillsammans med returformuläret till oss. Du betalar returfrakten. Adressen är:

   US Video
   Regeringsgatan 76
   111 39 Stockholm

4. När vi fått returen och godkänt den skickar vi ut den nya varan till dig. Om den nya varan är dyrare betalar du mellanskillnaden mot postförskott när du hämtar ut paketet. Är däremot varan billigare återbetalar vi ej mellanskillnaden. Observera att du själv står för returfrakten. Vid byte eller retur står du för transportrisken.

 

Reklamation av vara
Fråga:
Hur reklamerar jag en trasig vara?
Svar:
Vid hantering av reklamationer tillämpas Konsumentköplagen. För att läsa om vilka regler som gäller inom ramen för denna lag, gå till www.konsumentverket.se
1. Maila Kundtjänst på info@usvideo.se så snart du upptäcker felet.

Du mailar dygnet runt till vår svarsservice och där lämnar ditt namn, telefonnummer, ordernumret samt vad felet avser. Inom någon dag kommer vår kundansvariga kontakta dig.
2. När du pratat med Kundtjänst fyller du i returformuläret som du får mailat från oss.
3. Vi skickar ut en förbetald frakthandling till dig som du använder för att returnera den felaktiga varan tillsammans med returformuläret till oss.

4. När vi fått varan och godkänt reklamationen skickar vi en ny vara till dig, alternativt återbetalar dig pengarna om likvärdiga varor är slut. Observera att vid reklamation står du själv för transportrisken.
 

Att Ångra en vara
Fråga:
Hur gör jag om jag vill häva ett köp/ångra en vara?
Svar:
Vid hanteringen av Ångerrätten tillämpas Konsumentköplagen/distansköpslagen. För att läsa om vilka regler som gäller inom ramen för denna lag, gå till www.konsumentverket.se
1. Maila Kundtjänst på info@usvideo.se inom 14 dagar från den dag som du löste ut paketet.

Du mailar dygnet runt till vår svarsservice och där lämnar ditt namn, telefonnummer, ordernumret samt vad felet avser. Inom någon dag kommer vår kundansvariga kontakta dig.
2. När du pratat med Kundtjänst fyller du i returformuläret som du får mailat från oss.
3. Skicka tillbaka den varan du ångrar tillsammans med returformuläret till oss. Adressen är:

   US Video
   Regeringsgatan 76
   111 39 Stockholm

4. När vi fått varan och godkänt hävning av köpet återbetalar vi dig vad du lagt ut för varan. Var nog med att lämna ditt bankkontonummer på retursedeln, pengarna återbetalas inom några veckor. Vi återbetalar ej den ursprungliga fraktkostnaden. En återköpsavgift kan tas ut, se mer under punkten ångerrätt ovan. Observera att vid hävning av köp står du själv för transportrisken.
 


Ej uthämtat paket
Fråga
: Vad händer om jag inte hämtar ut mitt paket?
Svar:
Om du inte hämtar ut din order, så kommer den skickas tillbaka till oss. Vi kommer då att debitera dig 195 kr för postens fraktavgifter och våra administrativa kostnader.
 

Vid tvist där vi inte kommer överens hänvisar vi till ARN (Allmänna Reklamationsnämnden). Vi kommer att följa deras rekommendation. Vi har dock aldrig haft ett beslut emot oss hos denna nämnd.

Kontakta gärna vår kundtjänst på info@usvideo.se vid funderingar.

Copyright
Fråga
: Vad menas med copyright?
Svar:
Ingen får utan skriftligt tillstånd från usvideo.se kopiera bilder, texter, layouter etc. Copyright regleras i upphovsrättslagen och innebär att man är tvungen att ha medgivande från verkets upphovsman för att kopiera.

Usvideo.se innehåller en stor mängd unikt material, exempelvis produktdokumentation och bilder. För att skapa detta har det lagts ner mycket tid och krävts stora kostnader. Skulle usvideo.se påträffa någon med att ha stulit material, kommer denna utan undantag att polisanmälas. Vid brott mot upphovsrättslagen skall den som begått brottet även ersätta upphovsmannen för den skada han åsamkats. Hela usvideo.se är skyddad av upphovsrättslagen.
 

 

 

<< Tillbaka


 

 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
   

© US Video. All Rights Reserved.